Malzemeler :
3 - 4 adet orta boy patates
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1.5 - 2 su bardağı glutensiz un
Hazırlanışı :
Patatesleri yıkayıp suda haşlayın.
Soğuyunca kabuklarını soyup bir kaba alıp ezin ortasını açıp içine yumurtayı kırın tuzu biberi ekleyip karıştırın.
Içine bir bardak un ilave edip yoğurun.
Tezgaha kalan unu serpip hamurunuzu kaptan alıp unu
yedirin ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurunuzdan kucuk parcalar koparip masa uzerinde yuvarlayarak
Bir şerit yapip findik buyuklugunde kesin
Tencerenin içine su alın 1 tatli kaşığı tuz ilave edip kaynatın.
Kaynayınca icine döküp pişirin suyun üzerine gelince de kevgir
ile çıkartın.
Tavada kızartmak için 2 yemek kaşığı tereyağını koyun yağı
eritin haşladığınız gnocchileri içine döküp kızartın.
Afiyet Olsun.