Nugget Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramfileto tavuk göğsü
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Tavukları kaplamak için:
- 4 yemek kaşığıun
- 2 adetyumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt ya da krema
- 3 yemek kaşığımısır nişastası
- 5 yemek kaşığıgaleta unu veya mısır unu
Tavukları kızartmak için:
- 1/2 su bardağıayçiçek yağı
Nugget Tarifinin Püf Noktası
Tuz ve karabiber yerine arzuya göre başka baharatlar da kullanılabilir, tavukları bu şekilde tatlandırabilirsiniz.Tavukların her tarafının kaplama harcıyla kaplanmasına dikkat edin.
Nugget Tarifinin Pişirme Önerisi
Galeta unu yerine glutensiz mısır unu ya da glutensiz ekmek kırıntısı kullanarak da nugget hazırlayabilirsiniz.
Nugget Tarifi Nasıl Yapılır?
Yağlı ve derili kısımları alınmış fileto tavuk göğüslerini iri kare parçalar halinde kesin. Tuz ve karabiber ilavesiyle lezzetlendirin.
Glutensiz Un ve mısır nişastasını harmanlayıp düz bir tabağa alın. Yumurtaları, derin bir kasede yoğurt ya da krema ilavesiyle çırpın. Elenmiş ince yapıdaki galeta ununu veya mısır ununu ayrı bir tabağa aktarın.
Doğranmış tavuk göğüslerini sırasıyla; mısır nişastası-un karışımına, çırpılmış yumurta ve galeta ununa veya (mısır ununa)bulayın.
Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Tavuk göğüslerini, kısık ateşte arkalı önlü ters çevirerek renk alana kadar kızartın.
Kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz nuggetları isteğe göre kızarmış patates ve kendi yaptığınız çeşitli soslar eşliğinde sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. Vahdet yanık.