GönderenKonu: GLUTENSİZ NUGET TARİFİ  (Okunma sayısı 485 defa)

Vahdet

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 140
  • Üyelik Tarihi: 02-07-2017
GLUTENSİZ NUGET TARİFİ
Tarih : 10-09-2019 Saat : 21:55

Nugget Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 500 gramfileto tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber

Tavukları kaplamak için:

  • 4 yemek kaşığıun
  • 2 adetyumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt ya da krema
  • 3 yemek kaşığımısır nişastası
  • 5 yemek kaşığıgaleta unu veya mısır unu

Tavukları kızartmak için:

  • 1/2 su bardağıayçiçek yağı

Nugget Tarifinin Püf Noktası

Tuz ve  karabiber yerine arzuya göre başka baharatlar da kullanılabilir, tavukları bu şekilde tatlandırabilirsiniz.Tavukların her tarafının  kaplama harcıyla kaplanmasına dikkat edin.

Nugget Tarifinin Pişirme Önerisi

Galeta unu yerine glutensiz mısır unu ya da glutensiz ekmek kırıntısı kullanarak da nugget hazırlayabilirsiniz.

 

Nugget Tarifi Nasıl Yapılır?

 

  1. Yağlı ve derili kısımları alınmış fileto tavuk göğüslerini iri kare parçalar halinde kesin. Tuz ve karabiber ilavesiyle lezzetlendirin.

  2. Glutensiz Un ve mısır nişastasını harmanlayıp düz bir tabağa alın. Yumurtaları, derin bir kasede yoğurt ya da krema ilavesiyle çırpın. Elenmiş ince yapıdaki galeta ununu veya mısır ununu ayrı bir tabağa aktarın.

  3. Doğranmış tavuk göğüslerini sırasıyla; mısır nişastası-un karışımına, çırpılmış yumurta ve galeta ununa veya (mısır ununa)bulayın.

  4. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Tavuk göğüslerini, kısık ateşte arkalı önlü ters çevirerek renk alana kadar kızartın.

  5. Kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz nuggetları isteğe göre  kızarmış patates ve kendi yaptığınız çeşitli soslar eşliğinde sıcak olarak servis edin.             Afiyet olsun.                                                                                                               Vahdet yanık.