SADABAT TATLISI
Malzemeler;
1,5 su bardağı su
2 su bardağı glutensiz un
3 çorba kaşığı margarin
3 yumurta
1 tutam tuz ve şeker
1 çay bardağı ceviz
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Yarım limon
1,5 su bardağı sıvı yağ
Tencerede 1,5 su bardağı suyu ve margarini kaynatın. Unu, şekeri ve tuzu ekleyin. Hızlı şekilde sürekli karıştırarak hamur yapın. Tencereyi ateşten alın ve ılıtın. Hamur ılıdıktan sonra üzerine yumurtaları kırarak yoğurun. Bilye iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın yağda kızartın. Şerbet için şekeri, suyu ve limonu kaynatın. Sıcak lokmaları soğuttuğunuz şerbetin içine atın. Şerbetini emince ceviz serperek servis yapın
Malzemeler;
1,5 su bardağı su
2 su bardağı glutensiz un
3 çorba kaşığı margarin
3 yumurta
1 tutam tuz ve şeker
1 çay bardağı ceviz
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Yarım limon
1,5 su bardağı sıvı yağ
Tencerede 1,5 su bardağı suyu ve margarini kaynatın. Unu, şekeri ve tuzu ekleyin. Hızlı şekilde sürekli karıştırarak hamur yapın. Tencereyi ateşten alın ve ılıtın. Hamur ılıdıktan sonra üzerine yumurtaları kırarak yoğurun. Bilye iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın yağda kızartın. Şerbet için şekeri, suyu ve limonu kaynatın. Sıcak lokmaları soğuttuğunuz şerbetin içine atın. Şerbetini emince ceviz serperek servis yapın