Fırında Glutensiz Tahin Helva Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr Glutensiz sade helva
- Glutensiz helvayı ıslatacak kadar süt (Yaklaşık 1-1,5 çay bardağı, çok koyu olmayacak hafif akışkan olacak şekilde)
- 1-2 damla limon sıkın
Fırında Glutensiz Tahin Helva Tarifi Yapılışı
Fırın ısıtılır. Glutensiz helva iyice ezilir. Biraz süt (glutensiz ) ve limon suyu da ilave edilir. Glutensiz Helva çok hafif akışkan olmalıdır. İyice karıştırdıktan sonra küçük kaplara yada güveç kaplarına bölüştürülür. 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Kürdan ile kontrol ediniz içi çok katı olmamalı hafif akışkan olacak kıvamda olmalıdır. Özellikle balık yemeklerinin arkasından şiddetle tavsiye ediyorum,harika oluyor:) Afiyet olsun.