GönderenKonu: GLUTENSIZ TIRAMISU  (Okunma sayısı 1327 defa)

Senem

  • Yetkilendirilmiş Üye
  • İleti: 64
  • Üyelik Tarihi: 26-11-2017
GLUTENSIZ TIRAMISU
Tarih : 30-11-2017 Saat : 23:30


Malzemeler :

1 su bardağı pudra şekeri
2 kutu labne peyniri
1 kutu kreme
2 yemek kasığı nescafe (capsul kahve de kullanabilirsiniz)
250 ml sicak su
Kakao
 
Hazırlanışı :

Bir derin kabin içinde krema ile pudra şekerini mikserle 
çırpın kıvamı koyu olunca labneyi ilave edip devam çırpın.

Derin bir kasede kahveyi ve sicak suyu döküp karıştırın.

Ister bardağa ister borcama istediginiz gibi yapabilirsiniz.
Kedi dili biskuviyi kasedeki kahveye bandırın bardaklarin içine
koyun üzerine labneli karışımı ilave edip kakao serpin.
Tekrar ayni işlemi yapin kedi dili biskuvi sonra labne ve kakao.
En az 6 saat buzdolabinda bekletin sonra servis yapin.

Afiyet Olsun.

Kedi dili biskuvisi :

6 adet yumurta 
100 gr pudra sekeri
200 gr glutensiz un
1 kabartma tozu 
1 vanilya 
1 fiske tuz

Hazırlanışı  :

Yumurtaların sarısını ve akını ayırın
Akını bir fiske tuzla mikserle çırpın 

Yumurta sarısını ve şekeri vanilya şekerini  mikserle çırpın
köpük oluşturun glutensiz unu ve kabartma tozunu ilave edip
Yavaş yavaş kaşıkla karıştırın.
Krema torbasina doldurup  yuvarlak agızlı olanla tepsiye 10 cm uzunlukta sıkın üzerine toz şekeri serpin ve firana verin
Fırında 165 ° 10 - 12 dk pişirin

Kolay gelsin😊😉