Keki için malzemeler :
1 yumurta
100 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ılık süte 1 yemek kaşığı limon suyu (bu
şekilde yarım saat bekleyecek)
1 paket kabartma tozu
2.5 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı Metvak un (başka marka glutensiz un kullanacaksanız 2 yemek kaşığı daha un ekleyin)
1 paket vanilya.
Ilk önce yumurta tereyağ şekeri iyice çırpıp sütü ekleyip
en son kuru malzemeleri ekleyip çırpıp yağlı kağıt serili
tepsiye kremşanti torbasiyla aralıklı olarak sıkıyoruz
önceden ısıtılmış fırında 150_160° 25 _30 dk pişiriyoruz
(fırına göre değişiyor)
Kreması için :
1 çay bardağı kremşanti 1 çay bardağı su ile çırpıp içine,
2 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 paket vanilya, birer kaşık
sıvı krema ve labneyi ekleyip aralarına kullanın.
Afiyet Olsun.