GLUTENSIZ EGE UNU ILE VIŞNELI TART Malzemeler : 350 gr un 1 fiske tuz 1 paket kuru maya 1 yk margarin katı hali ( oda sıcaklığında ) 3 yk zeytinyağı 4 yk şeker 1sbdan 1 parmak eksik ılık süt 1 yumurta sarısı 1 yk glutensiz galeta unu Iç dolgusu için vişne : 700 gr vişne 300 ml vişne suyu 100 gr şeker 40 gr nişasta Yapilisi : Kavanozdaki vişneleri suzun suyunu tencereye alın şekeri ve nişastayı ilave edip iyice karıştırıp purussuz hale gelene kadar pişirin. Vişneleri de ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Cam kaseye alip üstünü strec filmle kapatıp kenara koyun soğumasi için. Hamurun yapılışı : Ilık süt ile maya eritilir ( aktifleşmesini bekleyin ) Unu tuzu bir kabın içine alın ortasını havuz gibi acın. Margarin, zeytinyağ, şeker, yumurtayı içine ilave edin. Sütü de ilave edip iyice karıştırıp hamurunuzu iyice yoğurun. Üstünü nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin. Hamuru tekrar yoğurup 2/3 bölün yuvarlak acın yağlanmış tart kalıbının içine koyun kenarları en az 2 cm olsun. Çatalla hamurun tabanına batırın galeta ununu serpin sonra meyve sosunu dökün. Kalan hamur ile şeritler yapıp üzerine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 190 ° 30 - 35 dk kontrollü pişirin. Afiyet Olsun.