Evde çikolata sosu nasıl yapılır
Yarım su bardağı süt
bir su bardağının üçte ikisi kadar krema
1 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı seker
15 gr çikolata
çikolata hariç malzemeler tencereye konup karistirarak pişirin sonra çikolatanin yarısını ilave edip ocaktan alın kalan cikolatayı ilave edip karistirarak oda sıcaklığında bekletin.
Vahdet yanık.
***
GLUTENSİZ KREMA TARİFİ:
Malzemeler:
Yarım litre süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı kakao ( kakao koymadan da yapılabilir, istenirse soğuduktan sonra muz veya çilek doğranabilir. )
Yapılışı:Süt, şeker, pirinç unu, nişasta,(nişasta yerine GNK ihe unu) kakao iyice karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ilıyınca kekin arasına ve üstüne sürülür.
Vahdet Yanık
Yarım su bardağı süt
bir su bardağının üçte ikisi kadar krema
1 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı seker
15 gr çikolata
çikolata hariç malzemeler tencereye konup karistirarak pişirin sonra çikolatanin yarısını ilave edip ocaktan alın kalan cikolatayı ilave edip karistirarak oda sıcaklığında bekletin.
Vahdet yanık.
***
GLUTENSİZ KREMA TARİFİ:
Malzemeler:
Yarım litre süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı kakao ( kakao koymadan da yapılabilir, istenirse soğuduktan sonra muz veya çilek doğranabilir. )
Yapılışı:Süt, şeker, pirinç unu, nişasta,(nişasta yerine GNK ihe unu) kakao iyice karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ilıyınca kekin arasına ve üstüne sürülür.
Vahdet Yanık