Malzemeler :
6.5 su bardağı un
3.5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı seker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Yapılışı :
Su zeytin yağı tuz şeker ve maya yogurma kabina alınır.
Erittikten sonra unu azar azar bu karışıma dökerken
Tahta bir kaşıkla (glutensiz kendi kasiklarimizla)
yogurma işlemini gerçekleştirip unun tamamını ilave
Edilirken sonra elinizle yoğurun hamur ele biraz yapışıyor
kivamda olsun yumusak tutun yani. Kabarmasi için bir saat
dinlendirin. Ister tavada yağsız ister yufka yaptığınız her
aparatla oluyor. Balon ekmek videosu nu acmanizi öneriyorum.
Soguyunca sertleşiyormu -> HAYIR <-
Afiyet Olsun.