Yeşillikli Glutensiz Ekmek
Ekmeğinize Bol yeşillik ilave etmeniz sizi nişastadan koruyacaktır.
500 gr glutensiz un
1-paket kabartma tozu 10 gr
1-Yumurta
3-Y.kaşığı sıvı yağ
1-S.bardağı yoğurt
Yeşillik olarak yeşil soğan olur Pırasa olur Ispanak olur Maydanoz olur benim bilmediğim ama yörenizde yediğiniz herhangi bir yeşillik olur
tuz
YAPILIŞI
un kabartmatozu ve tuz bir leğene alınır ve kuru olarak kaşıkla iyice karıştırılır
Sonra yumurta sıvı yağ yoğurt ve küçük küçük doğranmış yeşillik eklenip iyice karıştırılır su ilave ederek kek hamuru kıvamına gelenekadar mikser ile yoğrulur
fırın tepsisinin tabanı yağlanıp hamur içine dökülür ve şekil verilir 200 derece önceden ısıtılmış fırına verilir 40 dk pişmesi yeterli AFİYET OLSUN
Vahdet yanık