GönderenKonu: GLUTENSIZ KARABUGDAYLI EKMEK  (Okunma sayısı 1050 defa)

Senem

  • Yetkilendirilmiş Üye
  • İleti: 64
  • Üyelik Tarihi: 26-11-2017
GLUTENSIZ KARABUGDAYLI EKMEK
Tarih : 10-05-2018 Saat : 17:29


Malzemeler :

2 su bardagi  Schär mix B
3 su bardagi  Karabuğday unu
1 yumurta
100 ml ayçiçekyağı
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
500 ml ılık su

Yapılışı :

Unları bir kaba alın ortasını havuz gibi acın.
Içine kuru mayayı ve suyun yarısını ilave ederek mayayı eritin.
Sıvı yağı ve yumurtayı ilave edip karıştırın.
Kalan suyu ilave ederek hamurunuzu iyice yoğurun.
Yumuşak bir hamur elde edin hamurunuz yapışkan oluyor.
( 21 cm büyüklüğünde ) olan bir kek kalıbınız kenarlarını ve tabanını yağlayın 
veya yağlı kağıt serin.
Hamurunuzu içine döküp bir saat oda sıcaklığında üstünü kapatıp mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış fırında 180°  50 dk pişirin.

AFIYET OLSUN.